Taurus Group ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal que afecta 200 treballadors de la seva seu central a Oliana. És la primera gran empresa de l'Alt Pirineu que aplica aquesta reducció temporal de llocs de treball a causa de l'aturada forçada d'activitat per les mesures de prevenció del coronavirus.
Taurus ha al·legat motius de força major. En un comunicat i declinant fer declaracions, ha justificat la decisió per evitar contagis i protegir els seus treballadors, així com assegurar la continuïtat del grup i el bon funcionament econòmic de l’empresa.
L'ERTO s'ha aplicat de dues maneres, per una banda, s'ha reduït la jornada laboral en un 50% amb la modalitat de teletreball i d'altra banda, la suspensió temporal del contracte mentre duri l'estat d'alarma pel covid-19.
Segons informa RàdioSeu, la multinacional havia plantejat al comitè d'empresa suspendre totalment el contracte al 70% dels treballadors, una decisió que rebutjaven els representants sindicals. Finalment, han acordat aplicar la suspensió temporal a la meitat de la plantilla.
Tot i les dificultats, la multinacional ha afirmat que la seva activitat "no cessarà en cap moment i que garantirà els serveis amb normalitat. També diuen que han extremat els sistemes de seguretat i salut per fer possibles les sortides de mercaderies i les comandes en línia.
L’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, ha lamentat la decisió de Taurus pel que representa no només en l’activitat empresarial, sinó en el que pugui afectar a la vida dels veïns. Així mateix, ha assenyalat que està pendent de conèixer els detalls de la decisió per part de la companyia.
Ara fa un mes,Taurus va anunciar l'adquisició de l'empresa d'estufes de pèl·lets francesa Supra.