La cultura és més que mai protagonista en moltes llars arran del confinament per evitar la propagació del coronavirus. Han sorgit diverses propostes culturals pensades per fer més amena l'estada a casa. L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell ha encetat un nou cicle d'activitats en format virtual. Amb el títol "Desconfinem la Història" persones vinculades a l'entitat ofereixen cada dia a les 6 de la tarda petits vídeos de diferents temàtiques. Els vídeos estan disponibles al canal Youtube.

Una altra iniciativa en línia arriba des del Punt Òmnia de La Seu d’Urgell , publica a les xarxes socials eines de formació digital adreçades no només als seus usuaris. Les publicacions han engegat amb un curs en línia de mecanografia, proposen jocs, aplicacions com ara ballar a casa o fer videotrucades.
Per qui vulgui dedicar una estona a la lectura, la biblioteca Sant Agustí de La Seu d’Urgell ofereix préstecs en línia. També disposa d'un catàleg de revistes, música i pel•lícules.
Per la seva banda, l'Àrea de Cultura de l’ajuntament de la capital alt urgellenca brinda propostes en línia per gaudir de la cultura durant el període d'aïllament domiciliari. Ho fa amb el hashtag #culturaLASEUonline. Amb aquesta campanya, volen mostrar la crisi com una oportunitat per descobrir altres coses.

Parlen al vídeo: LLUÍS OBIOLS, PRESIDENT INST. ESTUDIS COMARCALS ALT URGELL