Clam unànime a Cerdanya en contra dels desplaçaments a les segones residències. A través d'un comunicat, el Consell Comarcal i tots els ajuntaments cerdans han demanat que es respectin les indicacions dictades per l’Estat d’Alarma i el confinament de la població arran de la situació motivada per la pandèmia del COVID-19. Manifesten la seva preocupació davant l’existència encara avui dia de desplaçaments cap a segones residències i domicilis de familiars a Cerdanya. Ens cerdà, alcaldes i alcaldessa demanen responsabilitat individual i col·lectiva recordant que aquest tipus de desplaçaments estan prohibits i seran sancionats.
L'alcalde de Puigcerdà ja va fer una crida fa just una setmana, quan alguns van aprofitar per desplaçar-se al Pirineu per passar aquests dies. A les portes d'un nou cap de setmana, el batlle insisteix en seguir les recomanacions.

En el comunicat han recordat que Cerdanya és un territori especialment sensible amb un índex de població envellida al voltant del 20%. Desplaçar-se ara mateix, diuen, és posar en risc la població resident i per això demanen que no vinguin a Cerdanya.
Molts veïns han mostrat, als darrers dies, el seu rebuig en veure com alguns aprofitaven la situació actual per desplaçar-se al Pirineu amb la família i, fins i tot, fer activitats a l'aire lliure. Un malestar que s'ha notat també a les xarxes socials.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ