Els comerços de La Seu d'Urgell han adoptat mesures davant l'estat d'alarma per coronavirus. Entorn del 25% dels establiments de la capital alt urgellenca ofereixen servei a domicili. I, en conseqüència, algunes botigues han canviat l'horari per repartir les comandes.

Val a dir que bona part dels establiments ja portaven la compra a casa en casos de necessitat, però ara han apostat per fer extensiva aquesta opció.
Les possibilitats que tenen els veïns i veïnes de la ciutat a l'hora de rebre una comanda a casa inclouen forns i pastisseries, fruiteries, carnisseries i xarcuteries, peixateries i una cadena de supermercats local. També alguns establiments de restauració que continuen prestant el servei de repartiment a domicili, tot i estar tancats al públic.
D'altres comerços han reduït l'horari comercial i només obren al matí, per autoconfinar-se tal com recomanen les autoritats sanitàries.
Així mateix, alguns supermercats faciliten guants per entrar i limiten l'aforament. També desinfecten els cistells de la compra. I recorden que cal respectar la distància de seguretat mínima d'un metre i rentar-se les mans.
Per la seva banda, una floristeria d’Oliana està obligada ha tenir la persiana baixada i ha volgut sorprendre als veïns, això sí, amb mesures de prevenció.

I, la Policia Municipal de la Seu d'Urgell recorda pels carrers l'obligació de quedar-se a casa.

Parlen al vídeo: JOAN SIMON, PROPIETARI SUPERMERCATS dis.seu - PILAR TARRÉS, PROPIETÀRIA FLORISTERIA BAMBÚ