Com a mesura per frenar l'expansió del covid-19, la Fundació Hospital de Puigcerdà, que gestiona l'Àrea Bàsica de Salut a la comarca, ha tancat tots els consultoris mèdics locals. Des d'aquesta setmana, es centralitzen les consultes mèdiques als Centres d'Atenció Primària de Puigcerdà i Bellver.

Així, doncs, al CAP de Bellver i sobretot al de Puigcerdà, situat a la plaça Santa Maria, és on es centralitza gran part de l'activitat mèdica. Les instal·lacions també s'han preparat per atendre possibles casos de coronavirus, creant circuits independents.

Per guanyar un nou espai separat de la resta, s'ha habilitat la zona on abans hi havien les Urgències de l'hospital.

Per tal de concentrar esforços, des de la fundació han re programat visites i consultes no urgents per més endavant. Han aprofitat, també, per recordar la necessitat de trucar al 061 abans d'acudir als centres d'atenció primària i fer-ho només si és imprescindible.

L'horari d'atenció telefònica del CAP de Puigcerdà és de vuit del matí a vuit del vespre, mentre que al de Bellver és de vuit a tres.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ I PRESIDENT FHP