Des d'aquesta mitjanit i mentre duri l'estat d'alarma, s'ha restablert el control de les fronteres terrestres d'Espanya amb França i Portugal per frenar el covid-19. Així, doncs, agents de la Policia Nacional controlen des d'ara l'entrada de vehicles a la frontera de Puigcerdà amb l'Alta Cerdanya. Només poden entrar ciutadans amb nacionalitat espanyola i residents i treballadors transfronterers.

La policia demana a tots els conductors el seu carnet d'identitat i o algun document que acrediti que viuen o treballen al país. Aquells que no poden justificar el motiu del seu viatge han de fer mitja volta.
La mesura no afecta al transport de mercaderies, amb la finalitat d'assegurar la continuïtat de l'activitat econòmica i la disponibilitat d'aliments i productes de primera necessitat. Tampoc afecta a aquelles persones de l'Alta Cerdanya o el Capcir que es dirigeixin a l'hospital de Cerdanya, ja que recordem es tracta d'un centre sanitari transfronterer.

Els controls també són visibles a altres punts fronterers de la xarxa de camins, com ara al camí de la Vinyola que uneix Puigcerdà amb la Tor de Querol.
L'estat de confinament que hi ha als dos costats de la frontera fa, però, que no hi hagi molts vehicles circulant i que el tancament de la frontera no hagi generat alteracions en el trànsit.
El tall fronterer per evitar la propagació del virus s'aplica també a la frontera entre l'Alt Urgell i Andorra.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ