Els Departaments d’Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies garanteixen els ajuts de menjador a l’alumnat beneficiari de les beques i a menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei d’àpat. Ho faran a través de l’habilitació de targetes moneder, mentre estigui en vigor l’alarma pel covid-19.

La mesura s’ha definit amb l’acord amb ‘La Caixa’. A tot Catalunya, es repartiran 140.000 targetes per a infants usuaris del servei de menjador. I 20.000 per als menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei d’àpat. A cada família es carregarà el mitjà amb l'import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament de les escoles. Les targetes moneder s’han començat a distribuir aquest dimarts a través dels Ajuntaments i dels Consells Comarcals.
Complementant aquesta mesura, a l’Alt Urgell també es farà arribar un àpat a aquelles famílies que es trobin en una situació vulnerable i que no puguin garantir un àpat a l’infant.

Amb aquestes dues decisions les administracions volen deixar clar que cap infant es quedarà sense rebre la prestació en l’actual context de crisi sanitària.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL