Malgrat s'han detectat diversos contagis del coronavirus a comarques veïnes com l'Alt Urgell, els Pallars o també a Andorra, Cerdanya continua sense cap cas del covid-19. Des de l'Hospital de Cerdanya han explicat a aquest mitjà que, des de l'inici de l'episodi, s'ha fet el test del virus a sis persones que presentaven símptomes com febre o tos. Totes les proves, però, han donat negatiu.
De fet, amb l'arribada dijous i divendres de molts segons residents a la comarca, es temia la propagació del virus. Però, de moment, la llista de casos segueix a zero. Des de la direcció del centre van assegurar divendres que estaven preparats per atendre els malalts que poguessin necessitar hospitalització a les sis habitacions aïllades, al mateix temps que es garanteix el bon servei a la resta d'usuaris. A més, han fet esforços per dividir el personal mèdic en dos equips per evitar contagis.
L'estat de confinament ha fet disminuir significativament l'activitat a l'hospital cerdà. Seguint les recomanacions del departament de Salut, s'han desprogramat les visites amb els especialistes i les proves no urgents. Com que la gent s'està a casa, també ha baixat el nombre d'atesos a Urgències.
Recordem que a l'Alt Urgell s'ha detectat un cas de coronavirus, mentre que als Pallars han estat dos i a la Val d'Aran 1.