Els municipis cerdans també han pres mesures preventives per contenir l'expansió del coronavirus. A Puigcerdà, aquest divendres han tancat tots els equipaments públics, com ara centres educatius, la biblioteca, el poliesportiu o el local de joventut. El personal d'aquests espais, però, han treballat a porta tancada.
Pel que fa als equipaments i activitats de gent gran, el Casal d’Avis Sant Domènec tampoc ha obert les seves portes i, a partir de dissabte, romandrà tancat el Centre de Dia de la Residència Sociosanitària. Així mateix, ja s’està aplicant una limitació de les visites de familiars i personal extern a la residència, així com d’altres restriccions, en el marc de les mesures de protecció destinades a col·lectius especialment vulnerables.

A més, Puigcerdà i a la resta de la comarca, s'han suspès la majoria de les activitats culturals, lúdiques, esportives i socials. Tampoc es farà el mercat del diumenge a la capital ceretana.

Des de l'ajuntament han explicat que, en les properes hores, s'afegiran noves mesures, com ara el tancament d'espais privats que treballen amb infants i gent gran, com les acadèmies d'aprenentatge o la fundació Adis.

Malgrat aquestes mesures, alguns veïns i veïnes han sortit al carrer. La majoria ho han fet per anar a comprar, ja pràcticament tots els comerciants han apujat la persiana. A primera hora del matí, s'ha vist molta activitat als supermercats i botigues, una situació poc habitual en un dia feiner.

Les mesures de prevenció continuaran, almenys durant les properes dues setmanes.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ