Davant la situació que viu el país a causa del coronavirus, des de l'Hospital de Cerdanya han recomanat evitar desplaçaments i limitar els contactes socials per tal que els contagis no s'estenguin. Amb l'arribada, en les darreres hores, de molts segons residents, el director del centre sanitari, Francesc Bonet, ha afirmat que no es es tracta d'unes 'vacances'.

Des de l'hospital han explicat que han fet molts esforços per fer front a possibles casos que es puguin registrar a la zona. L'edifici ha habilitat sis habitacions per si cal aplicar mesures d'aïllament a algun dels pacients. També s'han organitzat els professionals sanitaris en equips diferents per minimitzar els riscos de contagi.

Bonet ha recordat que només un 10% dels afectats pel coronavirus requereixen l'ingrés hospitalari i que, en cas que hi hagi un malalt crític, es podrà derivar amb helicòpter a altres centres. El director del centre sanitari ha aprofitat per fer una crida a la població perquè protegeixi als col·lectius més vulnerables i ha demanat que s'utilitzi l'atenció telefònica i els centres d'atenció primària per reservar els recursos de l'hospital per als casos crítics.

Parlen al vídeo: FRANCESC BONET, DIRECTOR GENERAL HOSPITAL CERDANYA