Les comarques pallareses apliquen mesures preventives que afecten sobretot a grans aglomeracions de gent en espais tancats a causa del coronavirus. L’Ajuntament de Tremp i el de La Pobla de Segur han decidit aquest migdia tancar tots els equipaments públics i anul·lar o ajornar totes les activitats: biblioteca, poliesportius, llar d’infants, ... i suspendre el mercat setmanal.

Els treballadors dels equipaments treballaran de forma interna i es posarà facilitats a persones que necessitin fer conciliacions per tenir cura de gent gran o infants.
Tot i que l’ajuntament seguirà obert, es recomana fer el màxim de consultes via telemàtica o telefònica.
D’altra banda, el consell comarcal del Pallars Sobirà ha suspès tots els desplaçaments que no siguin totalment imprescindibles dels seus treballadors. També el departament de serveis socials està alerta per possibles actuacions.

Un sector afectat és el de l’esquí. Durant aquestes setmanes hi havia previstes moltes estades de grups d’escolars a les estacions pallareses, però des dels centres educatius s’han anul·lat moltes d’aquestes sortides, fins al punt que hotels de referència i gran capacitat del Pallars Sobirà han quedat buits, sense reserves.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP - MIQUEL BRETCHA, CONSELLER SERVEIS SOCIALS C.C. PALLARS SOBIRÀ