Un professor de l'escola agrícola Le Mas Blanc de la Guingueta d'Ix, a l'Alta Cerdanya, ha donat positiu al test de coronavirus. És el primer cas detectat als Pirineus Orientals, que s'afegeix a la llarga llista de departaments francesos afectats.
Aquest dijous al matí els mestres han impartit classe amb normalitat però a la tarda els alumnes han marxat a casa. Personal sanitari de l'agència regional de la salut francesa s'han desplaçat aquest migdia al centre per fer el test del coronavirus a alumnes i professors. L'escola romandrà tancada, doncs, fins al proper 26 març.
L'afectat és un docent temporal que imparteix classe un cop a la setmana en aquest centre de secundària. També és professor a la Quillan, al departament de l’Aude, on s’han detectat diversos casos de coronavirus. 
L'escola Le Mas Blanc acull prop d’un centenar d’alumnes de secundària, alguns dels quals internats. És un establiment concertat amb el Ministeri d’Agricultura.
Per evitar contagis i tal com s'està fent a la resta de Catalunya, a la comarca s'estan prenent mesures de prevenció, sobretot amb la gent gran, que és un dels col·lectius més vulnerables. Tant a la residència sociosanitària de Puigcerdà com a la fundació Adis s'eviten les activitats fora del centre i es controla el personal que té contacte amb els avis i àvies. Les activitats esportives com competicions d'hoquei o el programa Blanc escolar, o culturals com les conferències del GRC han quedat suspeses.