Finalitza amb èxit la captura de les espècies invasores que hi havia a l'estany de Puigcerdà. El cos d'Agents Rurals i tècnics d'una empresa especialitzada van començar dilluns al matí a extreure els peixos, majoritàriament carpes. Amb els dos dies que ha durat l'operació, s'han capturat 515 carpes, 401 gardins i 56 gobis. Això suma un total de 972 peixos i un pes de 963 quilos.
Els agents Rurals van explicar que pràcticament no havien trobat cap truita durant els treballs, una de les espècies de la zona. Les carpes van acabar eliminant la resta de peixos. Des del cos van assegurar que van ser introduïdes per l'home i que aquest fet és delicte.
L'ajuntament va considerar que calia fer aquesta actuació per tal d'extreure espècies foranes i deixar l'estany net, que recordem es trobava amb alts nivells de contaminació. Aquest fet va obligar a cancel·lar la popular travessia de l'estany, que té lloc a l'agost.
Un cop finalitzada la captura, s'acabaran de fer les tasques de neteja i manteniment i es tornarà a reomplir.