Els Agents Rurals i personal d'una empresa especialitzada han començat aquest dilluns al matí a capturar les espècies exòtiques invasores de l'estany de Puigcerdà. L'actuació, que s'ha allargat durant bona part del matí, s'havia de fer al gener però es va haver d'ajornar perquè les baixes temperatures van glaçar l'aigua.
Després de constatar que existia una sobre-població de carpes, s'ha procedit a capturar els exemplars amb pesca elèctrica. L'objectiu: preservar l'ecosistema de l'estany i recuperar les espècies de la zona com la truita, que ara mateix és pràcticament inexistent per culpa d'aquests animals.

Amb poc més d'una hora s'han extret uns 200 exemplars, la majoria carpes, algunes de prop d'un metre de llargada i vuit quilos de pes. Els Agents Rurals calculen que, amb els 2 o 3 dies que es preveu pugui durar l'actuació, se n'extreguin més d'un miler.

L'ajuntament s'ha vist obligat a extreure-les perquè l'aigua de l'estany estava molt contaminada i recuperar, així, l'ecosistema d'aquest lloc emblemàtic de la vila. Fa unes setmanes, es va buidar bona part de l'aigua de l'estany per tal de poder fer la captura amb èxit.

Des del consistori han recordat que feia gairebé més de vint anys que no es buidava el llac per fer-hi algun tipus d’actuació. També han explicat que s’aprofitarà per fer tasques de neteja i manteniment de la zona.
L'actuació ha generat molt interès entre els veïns i veïnes, que s'han apropat al parc Schierbeck per comprovar com anaven els treballs i fotografiar un estany pràcticament buit.

Parlen al vídeo: ÈRIC GRAS, AGENT MAJOR FAUNA, CAÇA, PESCA CERDANYA - MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT PUIGCERDÀ