Per cinquè any consecutiu, La Seu d'Urgell ha participat en la campanya 'Els bombers t'acompanyen a donar sang'. S'han registrat 38 donacions al llarg del matí de dissabte. Bona resposta dels urgellencs i urgellenques, que s'ha apropat a la plaça dels Oms on s'ha instal•lat la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits.
La matinal solidària ha estat amenitzada pels bombers del Parc de la ciutat, que han realitzat maniobres d'exhibició de rescat urbà a la façana de l'edifici de l'Ajuntament. A més, els petits han pogut pujar a un camió de bombers i s'han posat un casc de bomber.
La iniciativa es duu a terme durant tot el mes de març a 35 ciutats catalanes i va arrencar el 4 de març a Martorell. L'objectiu és incentivar la recaptació de sang les setmanes prèvies a Setmana Santa, per tal d'assegurar que es mantenen els bancs de reserva.
Cada donació de sang se separa en tres components: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Aquestes últimes, les plaquetes, no es poden congelar, i només es conserven cinc dies.