Un total de 130 persones s'han calçat aquest diumenge els esquis per participar a la 27a edició de la Marxa Pirineu, una prova única a l'estat, amb sortida a l'estació de nòrdic de Lles i arribada a l'estació veïna d'Aransa. La nevada dels últims dies ha permès celebrar la cursa, que en un principi s'havia programat per al mes de gener però degut, precisament, a la poca neu que hi havia al complex es va haver d'anul·lar. Des de l'organització s'han mostrat contents d'haver pogut salvar la prova al darrer moment, malgrat no haver arribat al nombre de participants d'altres edicions.

Els participants han pogut escollir entre dues distàncies: la de 14 i la de 25 quilòmetres. A més, les famílies hi han pogut participar conjuntament, gràcies a la categoria familiar.

Carola Vila i Sadurní Betriu han estat els guanyadors de la cursa de 25 quilòmetres, mentre que Gina del Rio i Gral Sellés han pujat al capdamunt del podi en la prova de 14 quilòmetres. Per últim, en famílies, els guanyadors han estat els integrants del Paller de cal Janet.
Les estacions de nòrdic catalanes han rebut amb entusiasme les nevades dels darrers dies, sobretot les que havien hagut de tancar per poca neu. És el cas de Guils Fontanera, Sant Joan de l'Erm i Tavascan, les quals han reobert els circuits d'esquí.

Parlen al vídeo: RAMON SELLÉS, DIRECTOR MARXA PIRINEU