L’Alt Urgell s’ha sumat al Dia Internacional de les Dones. Al llarg del cap de setmana s’han desenvolupat diferents actes per reivindicar el paper de la dona a la societat. Entre els quals l’acte d’homenatge a les dones del món rural. Un sector on cada vegada és més habitual veure una figura femenina al capdavant d’una explotació agrícola o ramadera.

També s’ha celebrat una taula rodona que ha reunit diferents associacions liderades per dones.

I paral·lelament, al debat, hi ha hagut una concentració davant de la seu del Bisbat d’Urgell per denunciar el paper de la religió catòlica sobre la vida de les dones.
El mateix dia 8 de març, ha tingut lloc una manifestació reivindicativa a la capital alt urgellenca, que ha tallat la carretera Nacional 145. El lema de la marxa ha estat “Fins que valgui la pena viure”.
També s’han realitzat actes commemoratius del 8M a altres municipis de la comarca.

Parlen al vídeo: URGELL ISUS, ASSOCIACIÓ DONES MÓN RURAL DE CATALUNYA