El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà ha presentat al·legacions al projecte d'ampliació de la pista Barcelona de l'estació de la Molina. Segons considera l'entitat ecologista, el condicionament d'aquesta pista comporta un important impacte ambiental, ja que caldria talar arbres i fer moviments de terres. Per aquest motiu, l'agrupació ha demanat a l'ajuntament de Bagà, ja que la part més alta on es preveu l'actuació està dins aquest terme municipal, que paralitzi el projecte, sobretot tenint el compte les previsions d'escalfament global. També ha remarcat l'impacte en la flora i en la fauna de la zona, una part de la qual forma part del Parc Natural del Cadí – Moixeró.
L'entitat ecologista creu que el condicionament de la pista Barcelona s'ha plantejat de cara a la possibilitat d'acollir la celebració dels Jocs d'Hivern l'any 2030 i que, per tant, tindria poc ús. En aquest sentit, s'ha recalcat que si aquest esdeveniment es vol plantejar amb la idea de no generar cap impacte al territori no s'hauria de dur a terme el condicionament de la pista, la qual està catalogada com a dificultat alta.
Per tot plegat, el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà veu necessari tenir en compte l'opinió del territori mitjançant un procés de participació ciutadana.