La Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà ha acollit aquest dijous la primera Trobada de Dones del Món Rural, impulsada des del Consell Comarcal. En un format de conversa, set dones cerdanes han explicat les seves experiències en la vida laboral i familiar i les dificultats amb que s'han hagut d'enfrontar per ser dones i viure en un entorn rural com és el Pirineu.

El centenar d'assistents han escoltat el testimoni de l'emprenedora i primera tinent d’alcalde de Lles, Eva Campi, la mestra d’escola rural Núria Burgada, la pagesa Teresa Torner, l’activista social a l’Alta Cerdanya Rosa de Montellà, l'empresària jubilada Tere Junoy, la representant de l'Associació Menja't l'Alt Urgell, Mari Sol Salvadó i la presidenta de l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Aransa Montse Gasch.
La trobada ha servit, doncs, per posar en valor la tasca que fan les dones en aquest territori i plantejar reptes de futur.

Prèviament, s'ha presentat el nou Pla de Polítiques de Gènere a Cerdanya i la campanya De Nit 0,0.
Recordem que la jornada s’havia d’haver celebrat a l’octubre però la sentència contra els polítics empresonats va obligar a ajornar-la. L'ens cerdà la va traslladar a aquesta setmana, aprofitant que diumenge es celebra el Dia de la Dona.
L'acte ha finalitzat amb un tast de productes agroalimentaris locals, preparat pels alumnes del cicle de Cuina i Gastronomia de l'institut Pere Borrell.

Parlen al vídeo: CRISTINA ROTELLÀ, VICEPRESIDENTA 2a CC CERDANYA