Dins el 3r Cicle de xerrades i tallers d’acompanyament en la criança impulsat des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de Cerdanya, s'ha previst dedicar una sessió a les prestacions que poden tenir els pares i mares quan neix un fill. La xerrada tindrà lloc el proper dimecres 11 de març a les 19h al Palau d'Esports i Congressos d'Alp.
La tècnica de gestió laboral Marta Roca, serà l'encarregada d'explicar als assistents els permisos de maternitat i paternitat que poden obtenir per naixement, la lactància i els drets laborals als que es poden acollir, així com resoldre els dubtes que puguin sorgir als assistents.
L'Àrea de Serveis Socials organitza mensualment aquest tipus de xerrades adreçades tant a les famílies com als educadors. Va néixer arrel de la demanda d’alguns pares i mares que tenien interès per conèixer diferents temes relacionats amb la criança dels seus fills i filles en l’etapa dels 0 als 16 anys.
Compta amb la implicació de professionals de diferents àmbits en funció de la xerrada o taller que s’organitza. En un inici tenien lloc a l'Arxiu Comarcal situat a Puigcerdà però la intenció és oferir-los també a altres municipis.
Altres temes que s'han tractat han estat els contes en família, l'adolescència, límits i normes o les relacions entre germans.