Part del carrer del Forn de Tremp es troba tallat a causa del perill de caiguda d’unes cases, concretament els números 8 i 10, les quals són de titularitat municipal i es troben en molt mal estat i afecta part del 12. L’Ajuntament té clar que s’han d’enderrocar el més aviat possible. Aquest dijous al matí els tècnics del consistori han estat avaluant la situació. El problema està en el laberint intern, ja que hi ha solapades habitacions de les cases del voltant.

Aquest edifici va ser una donació de fa anys al consistori i es preveia construir-hi pisos socials. El projecte va quedar aturat per motius pressupostaris i l’any passat es preveia enderrocar-lo però estava subjecte a la venda d’un pis municipal per sufragar els costos. Ara, s’ha de fer amb caràcter d’urgència i es calcula que pot costar uns 50.000 euros. L’avís el van donar uns veïns que van veure com s’estava enfonsant de dins i la runa sortia al carrer.

Malauradament no es tracta d’un cas aïllat. Tremp, i altres poblacions de la zona, tenen cases molt deteriorades al casc antic. Maria Pilar Cases, en aquest sentit, reclama ajudes a la Generalitat per almenys estabilitzar-les, i evitar també el perill a les cases veïnes.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP