La campanya “De nit 0.0, 0 agressors, 0 agressions” que el Consell Comarcal de Cerdanya va presentar a finals de novembre comença a donar els seus fruits. Aquests darrers mesos, tècniques de l'ens cerdà han donat a conèixer la campanya als ajuntaments i els han proposat accions concretes amb la intenció d’eliminar tot tipus de violència de gènere en l’àmbit de l’oci nocturn. Gràcies al compromís que han expressat els consistoris, aquest 2020 tots els municipis disposaran d'un punt 0,0 on s'informarà, es sensibilitzarà i s'actuarà davant d'actituds masclistes.

Els ajuntaments comunicaran a l'ens cerdà qui serà la persona o persones del seu municipi que s'ocuparan del punt 0,0. El Consell Comarcal els oferirà una o dues jornades de formació per tal que puguin donar un millor suport a les víctimes.
Des de l'ens cerdà s'han mostrat molts satisfetes de l'acollida que ha tingut la campanya arreu de la comarca. De fet, alguns ajuntaments ja han fet actuacions per tal d'evitar situacions on es puguin donar casos de violència de gènere.

Amb aquesta campanya es vol, doncs, arribar a tres grans objectius: disposar d’un marc d’actuació consensuat i coordinat sobre violències sexuals en espais públics municipals, oferir resposta institucional i ciutadana contra les violències sexuals i potenciar la cultura de tolerància zero sobre qualsevol agressió masclista i discriminatòria que es pugui produir a la comarca.
A més, la campanya vol arribar als mateixos establiments d’oci nocturn, als centres educatius i a les famílies.

Parlen al vídeo: CRISTINA ROTELLÀ, VICEPRESIDENTA 2c CC CERDANYA