L'ajuntament de Fontanals de Cerdanya renovarà la xarxa d'il·luminació dels pobles del municipi. Després de fer-ho a Estoll i a Escadarcs, el consistori preveu ara renovar la resta de fanals perquè tots utilitzin llums tipus led i, així, adaptar-se a la normativa que regula la contaminació lumínica a les zones residencials.

Primer es renovaran els fanals del Vilar d'Urtx i després es continuarà fent a la resta de pobles, és a dir, Urtx, les Pereres, Soriguerola i Queixans.
El cost del projecte es situa en 225.000 euros. L'equip de govern farà una inversió inicial de pràcticament la meitat de l'import i la resta la finançarà amb els diners que s’estalviarà de la factura de la llum i gràcies al fet que ara tindrà menys despesa de reparacions.

A banda de Fontanals, la majoria de municipis cerdans estan renovant la xarxa d'enllumenat per tal d'adaptar-se a la normativa vigent, reduir la contaminació lumínica i estalviar energia i costos.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA