Després de gairebé cinc mesos aturat, l'ascensor inclinat o funicular que connecta la plaça de l’estació de Puigcerdà amb el nucli urbà torna a funcionar. A finals de l'any passat, una greu avaria va deixar el giny fora de servei i ha obligar a l'ajuntament a renovar part de la maquinària. Des del consistori han lamentat els inconvenients que l'aturada del servei hagi pogut ocasionar als veïns i veïnes i han explicat que, tant bon punt es va detectar el problema, es van iniciar els tràmits per canviar el motor.

Aprofitant que s'havia de renovar la maquinària, l’equip de govern ha fet instal·lar un sistema per calefactar la graella per on passen els cables del giny i, així, evitar les aturades en episodis de neu, quan més l'utilitzen els veïns i veïnes.

El funicular registra 9000 viatges d'anada i tornada al mes, xifra que es dobla en èpoques de molta afluència de visitants. Segons han indicat des del consistori, es va construir sense tenir en compte el gran nombre de persones que utilitzen el servei i, això, ha accelerat el seu desgast. En aquest sentit, l'ajuntament preveu instal·lar una de les càmeres de seguretat que hi haurà al nucli urbà a la zona de l'ascensor, per controlar si es respecta el nombre màxim de passatgers.
Amb la renovació de la maquinària, l'equip de govern confia en no haver de tornar a aturar el funicular. Només ho farà els dies puntuals que calgui fer el manteniment de la instal·lació.

Parlen al vídeo: PERE VALIENTE, REGIDOR OBRES I SERVEIS PUIGCERDÀ