La Síndica Municipal de Greuges de La Seu d'Urgell, Anna Martí, és vocal de la nova junta del Fòrum SD, el Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya. A Catalunya hi ha 41 sindicatures locals, segons dades de l'any 2017. I només hi ha aquesta figura a dos punts de la demarcació de Lleida. A la capital alt urgellenca i la capital del Segrià.

La Seu d'Urgell disposa de la figura del síndic municipal de greuges des de l'any 2008, una eina per fomentar la democràcia participativa a la ciutat.

El nou equip directiu del Fòrum SD ha estat escollit en l'assemblea celebrada el passat 27 de febrer a Santa Coloma de Gramenet. La nova presidenta és la Síndica Municipal de Greuges de Sabadell, Eva Abellan. Com a vicepresidenta de l’associació, es troba la síndica de l'Hospitalet, Merche Garcia. Al capdavant de la junta, també hi ha la síndica de Terrassa, Isabel Marquès, que és la nova tresorera. El càrrec de secretari l'ocupa el Defensor dels Veïns de Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l'Heura, Edurado Martínez. I, la defensora de la ciutadania de Vilanova i la Geltrú, Núria Plana, és vocal.

Parlen al vídeo: ANNA MARTÍ, SÍNDICA MUNICIPAL DE GREUGES DE LA SEU D'URGELL