En motiu del Dia internacional de les dones, el dia 8 de març, al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça s’han organitzat diverses activitats tan a través de les administracions públiques com d’entitats i associacions que volen reivindicar aquest dia i el què significa. La biblioteca pública Maria Barbal, ha exposat una sèrie de llibres i contes relacionats amb la literatura femenina i autores femenines per donar-les a conèixer.

Tavascan, Son, Sort i altres poblacions del Pallars Sobirà han organitzat al llarg del cap de setmana que ve xerrades, actuacions com històries musicades, marxes, activitats literàries i passis audiovisuals per commemorar el dia de les dones.
Tremp, la Pobla de Segur i la Torre de Capdella, al Pallars Jussà, també per dissabte i diumenge han preparat projeccions, tertúlies, activitats per visibilitzar les desigualtats i actes literaris i de dansa.
I a l’Alta Ribagorça, el divendres es fa un taller gratuït de ginecologia natural.

Parlen al vídeo: LAURA FUSES, DIRECTORA BIBLIOTECA PÚBLICA MARIA BARBAL