Aquest dilluns ha començat la dotzena edició de l’Escola de Pastors de Catalunya. Enguany la formació compta amb 16 alumnes, els quals reben les classes teòriques a l’antiga rectoria d’Enviny. En primer lloc faran un mes de classes teòriques seguides per agafar les nocions bàsiques i després es distribuiran a les diferents explotacions per fer pràctiques, les quals també combinaran amb 5 quinzenes de teoria.

Són joves de 30 anys de mitjana amb ganes de treballar a pagès sense que li vingui de família. La idea de la majoria és fer un canvi de vida per treballar la terra i els animals.

Les pràctiques de l’escola al llarg dels anys s’han anat expandint per explotacions d’arreu de Catalunya i també es col·labora estretament amb explotacions del Pirineu francès, molt vinculat al model agroecològic que es promou. Gran part de l’alumnat de les anteriors edicions de l’escola es dedica actualment al sector.
La formació s’imparteix en coordinació amb el departament d’agricultura de la Generalitat a través de l’Escola Agrària del Pallars.

Parlen al vídeo: LAIA BATALLA, ESCOLA DE PASTORS DE CATALUNYA - AMANDA FAVRE, ALUMNA - JOAQUIM TURULL, ALUMNE