Prop d'un miler de comensals no s'han volgut perdre la cita gastronòmica per excel·lència de Puigcerdà, la Festa del Trinxat, que aquest dissabte ha celebrat la seva 25a edició. El pavelló del poliesportiu s'ha vestit de gala per acollir un sopar que vol posar en valor la gastronomia del territori. L'entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya ha preparat enguany un menú que ha anomenat 'revival', amb els plats que han agradat més al llarg d'aquests 25 anys. Així, ha recuperat el xató i ha elaborat caneló de tiró amb peres de primer, el conegut trinxat amb rosta i de segon bacallà amb cremós d’espinacs, camagrocs i fruits secs.

Com sempre, el moment de la sortida dels plats s'ha viscut amb entusiasme per part dels comensals, sobretot quan s'ha servit el trinxat, el protagonista del sopar. Els restauradors de la zona coincideixen en que per elaborar un bon trinxat es necessita col d'hivern tocada pel fred, patata i cansalada, i combinar amb gràcia aquests ingredients per aconseguir un plat simple, gustós i conegut arreu.
Des de l'ajuntament han volgut agrair la implicació de totes les persones que han fet possible arribar als 25 anys d'aquesta festa.

Com tot aniversari, els assistents han degustat pastís per postres. Les pastisseries de la comarca han preparat enguany Sant Marc de nata i, un cop s'han apagat els llums, s'han encès les bengales. Ha estat el colofó de la festa d'enguany.
La cita gastronòmica ha comptat amb la presència d'alcaldes, regidors i regidores de Cerdanya i la resta del Pirineu i també de la Consellera de Justícia Ester Capella, del Conseller d'Interior Miquel Buch i de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.
La vetllada ha clos amb diferents sortejos, un photocall, i ball fins a la matinada.

Parlen al vídeo: : PATRICK ORRIOLS, MEMBRE CUINA PIRINENCA CERDANYA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ