Tremp acollirà properament 10 joves emigrats sols que viuran en 2 pisos. Es tracta del projecte Avenir, un projecte pilot de 3 anys de durada en el qual es combinarà part educativa i social amb formativa i laboral. La idea és fomentar l’acollida i integració de joves emigrats sols als Pirineus. El conseller de treball, afers socials i famílies Chakir el Homrani ha presentat el projecte aquest divendres als agents socials i econòmics de la zona.

La part formativa i laboral es vol lligar molt les oportunitats i necessitats del territori, en aquest cas professions de muntanya. Ja sigui aprofitant l’oferta formativa existent o bé ampliant-la, però sempre buscant la inclusió.

A més, la iniciativa s’integra dins d’un projecte de col·laboració amb França, ja que s’emmarca dins d’un programa Ponctefa per promoure el desenvolupament sostenible dels Pirineus català i francès i està finançat amb 1 milió d’euros.
Es tracta d’un projecte impulsat des de la delegació del govern a l’Alt Pirineu i Aran i que a mesura que vagi funcionant la idea és implementar-ho a altres poblacions del territori.

Parlen al vídeo: CHAKIR EL HOMRANI, CONSELLER DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES