Martí Cots, conegut com el Ramonet de Pi o el Rambo de Cerdanya, ha tornat a Catalunya, després del seu periple per presons i jutjats d’Andorra i França. Cots és des de divendres a la presó de Brians I.
El passat 23 d’octubre, el conegut delinqüent havia estat alliberat pel Tribunal d’Andorra que el jutjava per intent de robatori en un xalet i blanqueig de capitals, per haver comprat armes a Andorra amb diners provinents d’un assalt a Masella. Va quedar lliure però va haver de triar si l’entregaven a l’Estat francès o a l’espanyol, on tenia comptes amb la justícia. Va triar anar a França i la policia andorrana el va entregar a la policia francesa, que el va conduir fins a Perpinyà. Allà va condemnat condemnat a quatre mesos de presó per un furt a la Guingueta d’Ix.
Un cop descomptats els dies de pena per bona conducta, a principis de febrer es va posar en marxa l’ordre d’entrega a l’Estat espanyol, pel requeriment del jutjat de Puigcerdà, per l’assalt que havia perpetrat el desembre del 2018 a l'hotel de Masella, d'on va extreure 15.000 euros i va fugir a Andorra.
A Puigcerdà el va visitar un forense que va considerar que tenia un brot d’esquizofrènia paranoide i que havia de ser conduït al psiquiàtric, acompanyat dels Mossos. Cots va intimidar i amenaçar els agents. Després d’unes hores d’atenció i medicació en un centre psiquiàtric de Manresa, el jutjat de Puigcerdà va dictar ordre de presó per robatori amb violència i intimidació i, divendres a la nit, Cots va entrar a Brians I, en espera que se’l jutgi pel cas d’Alp. Mentrestant, el fiscal Andorra que porta el cas ha fet recurs contra la seva absolució.