L’exalcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i l’extinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, han declarat aquest dimecres al matí al jutjat de la capital alt-urgellenca. Tots dos han comparegut davant del jutge com a investigats per la suposada construcció d'habitatges en una zona protegida de la ciutat, que correspon a la urbanització de la Baixada del Molí.
El magistrat té obertes diligències prèvies per presumptes delictes de prevaricació, malversació, contra l'administració pública. A més de frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris.

L'actuació parteix d'una querella de fiscalia, que va rebre una denúncia i va investigar el cas durant sis mesos. El jutjat va obrir el procediment el 26 de març de 2019 i la Guàrdia Civil va entrar el 28 de març a l'Ajuntament i a la seu del Consell i va bolcar la informació dels ordinadors i es va emportar quatre caixes. Prèviament, la modificació urbanística de la Baixada del Molí que va aprovar el consistori va arribar als tribunals.

La investigació està relacionada amb els fons Leader i Feder, subvencions de la Unió Europa que no s'haurien destinat al motiu pel qual es van donar segons fons judicials. També hi hauria concessions d'obres sense els contractes corresponents.
Ara caldrà veure si el jutge practica alguna diligència prèvia més abans d'arxivar el cas o bé ordena obrir el judici oral.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, EXALCALDE DE LA SEU D’URGELL