A través d’un estudi fet per l’empresa Associació Benestar i Desenvolupament que gestiona la residència i el centre de dia del Pont de Suert i atenció domiciliària a la comarca es desvetlla que, de les persones grans ateses, l’Alta Ribagorça té una població sobreenvellida que supera el 36%. Són persones entre 86 i 95 anys. Però on posa més èmfasi és en el percentatge de les persones grans que viuen soles, més del 47%, molt més elevat que la mitjana de l’estat espanyol. I es proposa formes per combatre-ho.

Els investigadors destaquen que la família és una mesura preventiva davant la soledat. I que en l’àmbit rural, es veu un menor sentiment de soledat a causa de la proximitat de la xarxa familiar i especialment la veïnal que els propis entrevistats destaquen. Una fita que també es creu necessari treballar des de l’administració.

Aquest estudi sorgeix del conveni signat al juny del 2019 entre el Consell Comarcal i l’empresa per conèixer causes i efectes de la soledat no desitjada en persones més grans de 70 anys que viuen a l’Alta Ribagorça.

Parlen al vídeo: MARIA JOSÉ ERTA, PRESIDENTA C.C. ALTA RIBAGORÇA