Aquest històric telecadira que antigament connectava l'estació de tren de la Molina amb les pistes d'esquí podria posar-se de nou en funcionament. FGC i l'ajuntament d'Alp veuen amb bons ulls el projecte de recuperació d'aquesta línia amb un nou telecabina, en aquest cas, que permetria salvar els 200 metres de desnivell que separen aquestes dues zones.
Malgrat el projecte es troba encara en una fase inicial, ha ressorgit amb la idea de millorar la mobilitat dels esquiadors o d'altres visitants que arriben a la Molina amb la línia R3 de Rodalies i que, sense pràcticament tocar el terra, poden arribar a peu de pistes o fins al Niu de l'Àliga si utilitzen el telecabina ja existent.

Ara mateix, s'estan centrant en fer "tiralínies", per tal de determinar si s'aprofita part del recorregut antic o si bé cal estudiar altres traçats amb menys obstacles.
Des de l'ajuntament d'Alp han recordat que, tot i que fa anys que no funciona, el giny sempre ha mantingut la identificació del Departament d'Indústria de la Generalitat com a equipament de transport per cable, per si algun dia es torna a posar en marxa. L'equip de govern també creu que el projecte milloraria la mobilitat a la Molina i es convertiria en un nou transport públic sostenible.

Parlen al vídeo: TONI SANMARTÍ, DIRECTOR MUNTANYA FGC