Alp ha celebrat aquest dilluns de Carnestoltes la tradicional escudella popular, que enguany celebra la 24a edició. Des de primera hora del matí, restauradors del municipi han estat preparant unes 400 racions d'aquest plat típic d'hivern, tot i que ha estat un dia més aviat calorós. Per elaborar tantes racions d'escudella calen 40 quilos de carn picada, 25 pollastres,18 quilos de botifarra negra, 18 de blanca o 10 quilos de cansalada, a més de les verdures, els llegums i la pasta.

Així doncs, al llarg del matí, molts veïns i veïnes s’han apropat al pavelló per veure com avançava la preparació de l'escudella. Aquesta tradició del dilluns de Carnestoltes a Alp sempre té bona acollida.

Per primer cop, l'escudella s'ha preparat al Palau d'Esports i Congressos. Les obres de remodelació que fa poc han començat al teatre del Casino han obligat a traslladar la celebració a aquest nou emplaçament. Des de l'ajuntament, però, aposten per retornar-la al mig del poble un cop hagin acabat els treballs al teatre.

Les entrades s'han mantingut a un preu popular de 5 euros i, com sempre, s’han repartit racions a una cinquantena de veïns que no es poden moure del seu domicili.

La celebració de Carnestoltes a Alp ha comptat també amb una rua infantil de disfresses, sardanes i dimarts al vespre tindrà lloc una sardinada popular.

Parlen al vídeo: ESTEVE CALVÉS, RESTAURADOR - CARLOS ADSERÀ, ALCALDE D'ALP