Tal com han fet altres municipis cerdans, l'ajuntament de Puigcerdà instal·larà càmeres de videovigilància en diferents punts del nucli urbà. Concretament, els aparells es col·locaran en la cruïlla de davant del museu Cerdà, a la plaça Cabrinetty i a la plaça Santa Maria.
Amb aquesta mesura, l'equip de govern vol millorar la seguretat a la vila, sobretot a les nits, quan es produeixen situacions puntuals d'incivisme.

Justament, la mesura s'ha anunciat poc després que un grup de veïns de la plaça Cabrinetty hagi recollit signatures per sol·licitar a l'ajuntament la instal·lació de càmeres en aquest punt. Segons han indicat, els preocupa la creixent inseguretat i els comportaments incívics que pateixen, els quals, creuen, generen malestar i perjudiquen la imatge de Puigcerdà.

Des del consistori han explicat que el sistema de videovigilància s'instal·larà ara aprofitant el desplegament de la xarxa oberta de fibra òptica al municipi. La Generalitat portarà la connexió fins el Museu Cerdà i serà l'ajuntament el que s'encarregarà de fer-la arribar a la nova seu de la policia local, situada als baixos de l'antic hospital, des d'on es farà el control de les càmeres.

Així doncs, la xarxa passarà pel carrer escoles Pies, plaça Cabrinetty, plaça de l'ajuntament i fins la plaça Santa Maria. D'aquesta manera, els equipaments municipals que es troben en aquest itinerari, com són el consistori o el local de Joventut, en podran fer ús i això suposarà un estalvi per a les arques municipals que actualment paguen a diferents operadors privats per aquest servei.

Per fer possible el desplegament, l'ajuntament ha previst en el pressupost d'enguany una partida de 15.000 euros.

Fins al 2022, es preveu fer arribar la xarxa oberta de fibra a altres zones del nucli urbà, com ara a la plaça de l'estació o al parc Schierbeck, on també s'hi instal·laran càmeres de seguretat.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ