La Seu d'Urgell treballa perquè pacients de l'hospital de la capital alt urgellenca puguin visitar-se a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell a Andorra. Actualment ja existeix un conveni entre Espanya i el principat que permet que pacients lleidatans utilitzin el centre andorrà per poder efectuar tractaments de diàlisi renal i proves d'anatomia patològica. Ara busquen un nou acord per ampliar les especialitats.

Per a l'Ajuntament és una prioritat, pel que a l'inici del mandat de l'equip de govern ja es van moure fils.

En aquest sentit el regidor CompromísXLaSeu, Òscar Ordeig, va reunir-se aquest mes de febrer amb el ministre de Sanitat espanyol, salvador Illa per comunicar-li la voluntat que l'hospital d'Andorra sigui el centre de referència per als alt urgellenc.

Caldrà buscar la fórmula jurídica adequada per fer-ho realitat, assenyalen que no serà fàcil atès que Andorra es troba fora de la Unió Europea.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL - ÒSCAR ORDEIG, REGIDOR DE COMPROMÍSXLASEU