L'Institut d'Estudis Ceretans ha rebut un total de 27 propostes a Cerdà de l'Any 2019. El passat cap de setmana es va tancar el període de recepció de candidats, on s'hi poden trobar persones o entitats de diferents municipis i àmbits, com ara l'esportiu, el social o el cultural. Des de l'organització s'han mostrat satisfets d'aquesta participació i han recordat que les propostes les han fet tant els ajuntaments com particulars.

D'entre totes les propostes rebudes, un jurat seleccionarà els tres finalistes que optaran al guardó de Cerdà de l'Any.

Així doncs, el proper 20 de març es coneixeran quin són els tres finalistes i s'obrirà el període de votació i, com l’any passat, el jurat també escollirà el seu guardonat. Així, doncs el 50% de la votació serà popular i l’altre 50% del jurat. El guanyador es coneixerà el 26 d’abril a Bolvir.

Recordem que el Cerdà de l’Any distingeix les persones o entitats de l’Alta i la Baixa Cerdanya que treballen desinteressadament per la comarca o que hagin destacat en algun àmbit. Amb els seus 34 anys d’història, el certamen ha distingit els Xicolaters de Palau, el Club Poliesportiu de Puigcerdà, Mercè Marty o l’Associació àliga.
D'altra banda, els tres cartells guanyadors del segon concurs infantil de dibuix del Cerdà de l'Any es coneixerà dissabte. L'Institut d'Estudis Ceretans farà l'entrega de premis a les 11 del matí a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya.

Parlen al vídeo: MARIA TERESA LICCIARDI, COORDINADORA CERDÀ ANY