L’Alta Ribagorça reclama l’arribada de la fibra òptica a tots els nuclis de la comarca amb data límit del 2021. Així ho ha remarcat la presidenta del consell comarcal Maria José Erta, durant el primer acte de la Mobile Week Pirineus a la comarca.

El desplegament de la fibra òptica es considera una infraestructura vital per al desenvolupament de l’Alta Ribagorça, i del Pirineu, en general. Una eina bàsica per pal·liar el despoblament i fomentar l’estructura econòmica dels territoris de muntanya.

L’acte també ha comptat amb l’operador local Wicat que està treballant en municipis petits pirinencs.
Durant aquesta setmana i la que ve estan previstes diferents xerrades sobre noves tecnologies a la comarca. I també es duen a terme tallers sobre robòtica i programació a les escoles i l’institut de l’Alta Ribagorça.

Parlen al vídeo: MARIA JOSÉ ERTA, PRESIDENTA C.C. ALTA RIBAGORÇA