Aquest dijous gras, algunes escoles de Cerdanya celebren una tradició molt arrelada a la comarca. Parlem de la Rostita, que consisteix en anar casa per casa a demanar embotits, ous, galetes, dolços i tot allò que els veïns els vulguin donar. L'escola Santa Cecília i la llar d'infants l'Oreneta de Bolvir han volgut mantenir viva aquesta tradició. Els nens i nenes han arribat a l'escola disfressats i, juntament amb els familiars i mestres, han recorregut els carrers del poble demanant la Rostita.

Des del centre educatiu ja van avisar als veïns i veïnes que aquest dijous gras els alumnes picarien a la porta. És per això que alguns ja els esperaven. Això sí, abans de donar-los els aliments els nens i nenes han hagut de cantar cançons tradicionals del Carnestoltes.

Amb tot el que han recollit, divendres a la tarda faran un berenar a l'escola obert als pares i mares i als veïns.

A més de Bolvir, les escoles d'Alp, Bellver, Ger, Prats i Sansor, Prullans, Montellà i Martinet també han fet la Rostita aquest dijous. Aquesta tradició ha donat el tret de sortida al Carnaval a la comarca. Tots els municipis han programat diversos actes festius, com ara la rua infantil d’aquest divendres al matí a Puigcerdà o l’escudella popular del dilluns de Carnestoltes a Alp.

Parlen al vídeo: MAR DINARÈS, DIRECTORA LLAR D'INFANTS L'ORENETA BOLVIR