El Consell Comarcal de Cerdanya prepara la primera jornada dedicada al paper de la dona en un entorn rural com és el Pirineu. L'acte, que tindrà lloc el 5 de març a Puigcerdà, vol posar en valor la tasca que fan les dones en aquest territori i plantejar els reptes de futur. La jornada començarà amb la presentació del nou Pla de Polítiques de Gènere a Cerdanya i seguidament set dones cerdanes explicaran les seves experiències. Així, els assistents podran conèixer el testimoni de la primera tinent d'alcalde de Lles, Eva Campi, la mestra d'escola rural Núria Burgada, la pagesa Teresa Torner o l'activista social a l'Alta Cerdanya Rosa de Montellà.

La jornada, que començarà a 2/4 de 7 de la tarda al Museu Cerdà. La cloenda anirà a càrrec d'una dona que ha treballat per visualitzar el papers de les dones a Catalunya i al món. Des de l'ens cerdà, però, no han anunciat encara de qui es tracta.
En acabar tindrà lloc un tast de productes agroalimentaris locals.
Recordem que la jornada s'havia d'haver celebrat a l'octubre però la sentència contra els polítics empresonats va obligar a ajornar-la.

Parlen al vídeo: CRISTINA ROTELLÀ, VICEPRESIDENTA 2a CC CERDANYA