On és el tiet? És un conte que naix amb la idea de poder explicar als més petits de casa quan algú del seu voltant és privat de llibertat a la presó. Elisenda Pascual, autora del llibre, escriu aquesta història on l’Aina, una nena de 4 anys, i el seu tiet l’Albert Martí són els protagonistes.

El conte se centra en explicar la privació de llibertat i un càstig injust, amb paraules senzilles i dibuixos explícits. Està basat en l’empresonament de l’Albert Martí, en presó preventiva totalment vinculada a la situació política de Catalunya durant un mes. L’Albert però, tot i la situació viscuda és un exemple d’optimisme.

Els beneficis del llibres es destinen a donar suport a persones privades de llibertat. El conte es va presentar dissabte a la tarda a La Pobleta de Bellveí, en una sala plena de gom a gom.

Parlen al vídeo: ELISENDA PASCUAL, AUTORA DEL LLIBRE - ALBERT MARTÍ, PROTAGONISTA DE LA HISTÒRIA