Els alumnes de l'escola Mare de Déu de Talló ja estan immersos en la preparació del Carnestoltes. Enguany, però, seran uns dies especials, ja que donaran vida a uns individus típics d'aquesta època que van desaparèixer fa temps. Parlem del Burricot, el Vidalot, l'Home del Bosc, l'Espingueri o els Cenrers, uns personatges del Carnestoltes tradicional de Bellver que fa uns anys es van recuperar i que, enguany, també hi col·laboraran els més petits del poble.

La iniciativa s'emmarca dins el programa Apadrinem el nostre Patrimoni, que impulsa el departament d'Educació de la Generalitat. Les escoles que hi volen participar escullen un element del patrimoni local i hi treballen durant tres cursos. Els alumnes de l'escola de Bellver van decidir que volien aprofundir sobre el Carnaval tradicional, i així ho han estat fent al llarg d'aquests mesos. Enguany, però, és el primer que es confeccionen el vestuari d'una desena de personatges, en coneixen la història de cadascun d'ells i, fins i tot, n'aprenen les danses tradicionals.
Des del centre educatiu veuen important que els nens i nenes coneguin aquesta tradició tan arrelada al municipi.

Parlen al vídeo: JORDI MESTRES, DIRECTOR ESCOLA MARE DE DÉU DE TALLÓ DE BELLVER