El calendari cerdà acaba de celebrat el seu quarantè aniversari. Per commemorar-ho, l'Arxiu Comarcal de Cerdanya acull aquests dies una exposició amb els 39 dels 40 exemplars, ja que no s'ha trobat el de l'any 1988. Així, els visitants podran veure com ha anat evolucionant el disseny i contingut d'aquesta publicació des del 1980. Es tracta d’un calendari on hi apareixen les llunes, dites, costums, mercats, festes o diades significatives.
L'artífex de la iniciativa és l'historiador de Bellver Joan Pous. Ell coneixia l'existència al Rosselló d'un calendari d'aquestes característiques i va pensar en fer-ne la versió cerdana.

La part inferior de cada pàgina es dedica cada any a un tema diferent. Enguany hi apareixen les receptes antigues de cuina tradicional.

El calendari l'impulsa cada any les entitats Amics de Cerdanya i l’Institut d’Estudis Ceretans. Compta amb un públic molt fidel i els beneficis que s’obtenen de la seva venda serveixen per finançar activitats i iniciatives culturals.
L'exposició dels quaranta exemplars es podrà veure i tocar a l'Arxiu Comarcal almenys fins Setmana Santa.

Parlen al vídeo: JOAN POUS, HISTORIADOR I IMPULSOR CALENDARI CERDÀ