Aprovat de forma inicial el pressupost del Consell Comarcal del 2020 que ascendeix a 9 milions d'euros. Uns comptes que han augmentat gairebé dos milions d'euros, respecte als del 2019. Aquest increment s'explica per la variació de les inversions reals, que s'eleven a més de dos milions i mig d'euros.

D'aquests dos milions i mig, un 31% es destinarà al projecte impulsa energia per al canvi de l'enllumenat públic en benefici de la sostenibilitat. La part més important de les inversions, un 38%, s'adreça a la xarxa d'aigües i depuradores. I un 28%, s'ha assignat al projecte Camina Pirineus, que té per objectiu la recuperació de camins tradicionals per al desenvolupament d'activitats eco turístiques a la comarca.

El grup de CompromísXPirineu ha votat en contra dels pressupostos, al·legant que no es responen a les necessitats del territori.

Tres quartes parts dels ingressos del Consell Comarcal provenen de la generalitat.

Pel que fa a l'endeutament d’aquesta administració, es manté el deute del 2018 a un milió tres-cents mil euros.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL - SERGI PARRAMON, CONSELLER D’ERC - CARLOTA VALLS, CONSELLERA DE COMPROMÍSXPIRINEU