L'ajuntament d'Estavar calcula que s'han d'invertir més de 120.000 per arreglar el tram del camí de Callastre, que connecta aquest llogaret amb Bajanda i que es va esfondrar degut al temporal de finals del mes passat. Es tracta d'un itinerari de terra que forma part del Camí de Sant Jaume i que, per tant, és força utilitzat. Com es pot veure a les imatges, un tram del camí ha caigut, fet que fa impossible el seu ús amb seguretat.

Justament, sota el camí hi passa la canonada d'aigua que abasteix el municipi. És per això que l'ajuntament considera que cal fer-hi una actuació urgent.

Tot i que l'ajuntament encara no disposa d'un estudi exhaustiu per determinar quant costarà refer el camí, sí que té clar que superarà aquesta xifra o, fins i tot, s'aproparà als 150.000 euros. Un import que no pot assumir només l'ajuntament i que, per això, ha demanat a l'estat francès que declari el municipi com a zona catastròfica, per tal de rebre algun ajut.

L'esfondrament d'aquest camí no va ser l'únic problema que va patir Estavar després del temporal. Des del consistori han explicat que, com passa habitualment en episodis així, el passatge sobre el riu Estaüja, al límit de la població amb Llívia, va quedar totalment inundat. Des de l'ajuntament han avançat que ara sí sembla que el projecte per fer un nou pont serà aviat una realitat. Aquest contempla fer dos orificis més amples per evitar que s'embussi amb branques i sorra i que tot aquest sediment obstrueix el pas de l’aigua.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, ALCALDE D'ESTAVAR