L’Espai cultural La Lira de Tremp s’ha omplert de gom a gom en l’assemblea que s’ha realitzat per part dels treballadors jubilats d’Endesa. Hi ha assistit persones dels diferents pobles pirinencs afectats per les retallades que la nova propietària de la companyia elèctrica, la italiana Enel, els vol aplicar. Empresa i UGT han signat un pacte, però la resta de sindicats no hi estan d’acord.

Els extreballadors d’Endesa tenen tarifes reduïdes en conveni pel Fons Social, ja que hi havia acordat que no assumien el total d’increment salarial a canvi de diferents beneficis, entre ells la reducció de la tarifa de llum. Cosa que ara la companyia Enel vol retirar.

També hi ha en marxa un conjunt de demandes individuals gestionades per les diferents associacions de tot l’estat. Ells també defensen que com a extreballadors no participen del conveni col·lectiu. A les comarques pirinenques hi ha molts afectats que, a més, també són les zones amb més consum elèctric per calefacció.

Parlen al vídeo: JESÚS LÓPEZ, PRESIDENT ASSOCIACIÓ AECOEC - MIQUEL GONZALO, VICEPRESIDENT ASSOCIACIÓ AECOEC