El Pallars Jussà serà la primera comarca de l’Alt Pirineu i Aran que posarà en pràctica el projecte Difference, dirigit a millorar el procés educatiu dels infants amb dificultats d’aprenentatge. Es fa formació al professorat del centre i els professors disposen d’un consultor especialitzat de la fundació que els visita regularment i el qual treballa dinàmiques per millorar l’aprenentatge dels infants amb diferències d’aprenentatge.

Les diferències d’aprenentatge més comunes que es treballen són la dislèxia, el TDA, la discalculia, les altes capacitats i els trastorns de comportament.
El projecte té una durada d’un any i a banda del treball al centre, un cop finalitzat el curs es fa una jornada. El projecte va començar fa 5 anys i es treballa en 17 escoles. Al Pallars Jussà es començarà aquest setembre, amb l’inici del nou curs escolar amb tots els centres educatius de primària.

La idea és anar estenent el projecte a la resta de centres educatius del Pirineu.

Parlen al vídeo: ANA YAÑEZ, FUNDACIÓ RICARDO FISAS NATURA BISSÉ - ROSA AMORÓS, DELEGADA DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN