La propera edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) estrenarà una producció inèdita dedicada a les cançons folklòriques que va arranjar Ludwig van Beethoven i que representen una de les parts menys conegudes de l'extensa obra del músic alemany.
La fundació Amics de la Música i Arts de la Catalunya Central (AMARESC) vol posar en escena cançons de diverses nacions europees que el músic nascut a Bonn va adaptar entre els anys 1809 i 1820. Són 30 peces, 26 de les quals inèdites a Catalunya, coincidint amb el 250è aniversari del seu naixement.
El concert tindrà una durada de poc més de 80 minuts. Hi predominaran les cançons irlandeses i escoceses, tot i que també n'hi haurà d'altres països com ara Espanya, Rússia, Suïssa i Polònia.
Dins del FeMAP, se'n farà tres actuacions: el 31 de juliol a Llívia (Cerdanya), l'1 d'agost a Tremp (Pallars Jussà) i el 2 d'agost a Son (Pallars Sobirà). No descarten però, incorporar nous escenaris.