El pla d'Anyella, entre Cerdanya i Ripollès, ha acollit aquest cap de setmana una nova edició de l'OHmamiglú, la Trobada anual de Constructors d'Iglús. Des de fa 23 edicions, un grup d'aficionats a aquest tipus de construccions treballen tot un matí per formar una mena de campament d'iglús. Enguany s'han pogut formar onze construccions i aquest s'ha distingit com el més original.

En aquesta trobada només hi participen persones que ja saben construir iglús i que ho fan amb un màxim de tres hores. Un cop format el campament, es fan altres activitats, com una carrera amb poca roba i poca vergonya o un sopar a la neu. A la nit, unes 50 persones es queden a dormir dins els iglús.

Diumenge al matí s'han pogut visitar les estructures, que sempre desperten l'interès de petits i grans.

L'Associació de Constructors d’Iglús de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l’any 1996. Impulsada per un grup d’amics vinculats a l’escoltisme i als esplais, aquesta associació promou la construcció d'iglús com una activitat hivernal, popular, senzilla i ecològica.

Parlen al vídeo: CARLOS, CONSTRUCTOR D'IGLÚS - PAU VALLS, FUNDADOR DE LA TROBADA OHMAMIGLÚ