L'arqueòloga Sara Aliaga ha donat el tret de sortida al Cicle de Conferències “Explica'm una història”, una iniciativa que des de fa cinc anys impulsen conjuntament el Grup de Recerca de Cerdanya, l'Arxiu i el Consell Comarcal.
La primera conferència ha tractat sobre els pobles desapareguts de la comarca, un tema que ha generat molt interès. Es tracta d'un treball que van iniciar fa anys l'arxiver Sebastià Bosom i l'historiador Oriol Mercadal i que ara Aliaga el dona a conèixer.

Altajó, Segremorta, Saltègat, Canals, Montmelús o Vilavedra, són alguns d'aquests pobles cerdans on fa anys o segles que no hi viu ningú.

El cicle “Explica'm una història” programa xerrades de temàtica local els divendres al vespre del mes de febrer. A banda d'aquesta, n'hi haurà dues més, els dies 14 i 21. Aquestes parlaran del pas d’Hanníbal i dels camins històrics de Puigcerdà.

Parlen al vídeo: SARA ALIAGA, ARQUEÒLOGA